Φυσικό Αποσμητικό: Γιατί να κάνεις την αλλαγή.

Φυσικό Αποσμητικό: Γιατί να κάνεις την αλλαγή.

Φυσικό Αποσμητικό: Γιατί να κάνεις την αλλαγή.

Ο φυσικός και πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές.

Το αποσμητικό είναι ο καθημερινός σου go-to-buddy για τις δύσκολες στιγμές σου. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που λιώνεις σαν το παγωτό χωνάκι, όταν ιδρώνεις την φανέλα για να γυμνάσεις το κορμί σου και μην ξεχνάμε το στρες που έχεις από την καθημερινότητα (ναι, αυτός ο ενοχλητικός τύπος που έρχεται πάντα ακάλεστος!). Είναι αμέτρητες οι καταστάσεις που θα σου προκαλέσουν ιδρώτα και οι στιγμές που δεν θα έπρεπε να φανεί κανένας λεκές. Οπότε τί κάνεις; Φοράς το αποσμητικό σου και ελπίζεις για το καλύτερο.

Η σύγκριση του αιώνα.

Ο ιδρώτας σου είναι φίλος σου.

Τα αντιιδρωτικά (anti-prespirants) είναι εκείνα τα αποσμητικά που περιέχουν aluminum και δεν επιτρέπουν την εφίδρωση. Ωστόσο, είναι καλό να ιδρώνουμε τόσο για το σώμα μας όσο και για την επιδερμίδα μας μιας και μέσω αυτού πέφτει η θερμοκρασία του σώματός μας και αποβάλλονται όλες οι τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Το ήξερες ότι δεν ευθύνεται μόνο ο ιδρώτας για την αντιαισθητική μυρωδιά?!

Για την ακρίβεια ο ίδιος ο ιδρώτας αποτελείται από νερό και άλατα επομένως δεν έχει καμία μυρωδιά. Η επαφή του με τα βακτήρια στο δέρμα είναι που προκαλεί τις οσμές. Κάτι, που τα τυπικά αποσμητικά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καθώς φράζοντας τους πόρους, δεν επιτρέπουν στις τοξίνες να αποβληθούν. Το αποτέλεσμα είναι, τα καλά βακτήρια και ο ιδρώτας να παραμένουν στους πόρους δημιουργώντας ακόμη πιο έντονη οσμή!

Το φυσικό αποσμητικό αντί να φράζει τους ιδρωτοποιούς αδένες, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια που μυρίζουν και αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει. Επιπλέον, έχει φυσικά απορροφητικά όπως μαγειρική σόδα που απορροφούν τον υπερβολικό ιδρώτα που βγαίνει από τους ιδρωτοποιούς αδένες! 

Τί γίνεται με τους ερεθισμούς;

Το δέρμα της μασχάλης είναι ευαίσθητο γεγονός που το κάνει επιρρεπές σε ερεθισμούς (πρόσθεσε και το ξύρισμα…καθόλου καλή αίσθηση!). Με το φυσικό αποσμητικό που είναι paraben-free δεν χρειάζεται να ανησυχείς πλέον για ερεθισμένο δέρμα, φουσκάλες και εξανθήματα. Ενώ, με την συχνή χρήση θα δεις και πόση διαφορά κάνει στις δυσάρεστες οσμές. Καταπολεμά τα κακά βακτήρια (σε αντίθεση με τα τυπικά αποσμητικά που απλά φράζουν τα καλά στους αδένες) και επιτρέπει στα καλά βακτήρια να ανθίσουν. Έτσι με τον καιρό το φυσικό αποσμητικό φέρνει και διατηρεί την ισορροπία των βακτηριδίων μειώνοντας δραματικά κάθε μυρωδιά.

Τα συνθετικά αρώματα των τυπικών αποσμητικών συχνά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, αλλεργίες ακόμη και άσθμα. Αντίθετα το φυσικό αποσμητικό με τα φυτικά εκχυλίσματα και έλαια απλά προσφέρει στην επιδερμίδα όλα όσα χρειάζεται για να αναπνέει σωστά διατηρώντας τη φυσική σου μυρωδιά.

Μπορείς λοιπόν να αποφύγεις πολλά, απλά αλλάζοντας το αποσμητικό σου σε ένα με φυσικά συστατικά. Απλό έτσι; Βέβαια να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να σου πάρει λίγο καιρό μέχρι να βρεις το κατάλληλο για εσένα. Αλλά μην πτοείσαι! Κάθε ένα, έχει την δική του συνταγή και σίγουρα με δοκιμές θα βρεις εκείνη που κάθεται στο δικό σου σώμα πιο καλά. Το βέβαιο είναι πως μόλις το βρεις θα το λατρέψεις και δεν θα θέλεις να ξανά αλλάξεις. Άλλωστε το σώμα σου είναι ο δικός σου ιδιαίτερος ναός και πρέπει να τον φροντίζεις με προσοχή.

Πως να κάνεις την αλλαγή;

Είναι καλή ιδέα να αφήσεις στην άκρη κάθε αποσμητικό για λίγες μέρες πριν από την εναλλαγή. Εάν δεν αισθάνεσαι άνετα χωρίς αποσμητικό, σκέψου το ενδεχόμενο να κάνεις ένα μείγμα από αιθέρια έλαια (τσαγιού, λεβάντας, καρύδας κλπ.)  που θα προστατεύει από ανεπιθύμητες μυρωδιές μέχρι να τις αποβάλλεις εντελώς από τον οργανισμό σου.

Μερικές ακόμη συμβουλές για την μετάβαση:

  1. Απολέπισε τις μασχάλες σου κάθε εβδομάδα & φρόντισε να τις πλένεις καθημερινά. Έτσι βοηθάς στην αποτοξίνωση και αποτρέπεις την οσμή του σώματος!
  2. Προσπάθησε να φοράς υφάσματα με φυσικές ίνες (όπως βαμβάκι) κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Τα πολυεστερικά και ακρυλικά υφάσματα παγιδεύουν την υγρασία και μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη μούχλας στα ρούχα, με αποτέλεσμα μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Comments (3)

  • Avatar for Mark
    Mark Reply

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

    10 Σεπτεμβρίου 2022 at 20:45
  • Eleni Iliopoulou Reply

    Το άρθρο βρίθει επιστημονικών ανακριβειών, ξεκινώντας από την παραδοχή της τοξικότητας των αλάτων αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στα ανθιδρωτικά σκευάσματα. Αν και υπήρξε αρχικά υπόνοια για τη συσχέτισή τους με τον καρκίνο του μαστού, αυτό εν τέλει δεν αποδείχτηκε ποτέ. Στο άρθρο αναπαράγονται απλά οι μύθοι της άγνοιας και της ημιμάθειας.

    19 Ιουνίου 2023 at 13:03
    • luresupport Reply

      Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.
      Έχει αφαιρεθεί ο όρος τοξικός για τα άλατα αλουμινίου καθώς όπως πολύ σωστά αναφέρατε πλέον δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια ασάφεια και πληθώρα αντικρουόμενων ισχυρισμών σχετικά με το πόσο αβλαβής είναι η αθροιστική συσσώρευση τους στον οργανισμό μας και ειδικά στους μαστούς. Όπως και να έχει οι λόγοι για τους οποίους γράφτηκε αυτό το άρθρο είναι βάσιμοι και υπαρκτοί. Παρόλα αυτά ο δημόσιος διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων μόνο καλό κάνει στον καταναλωτή, ο οποίος μπορεί να ψάξει, να διαβάσει και είναι ελεύθερος να επιλέξει κατά την δική του βούληση & κρίση, τι είναι καλύτερο για αυτόν & το περιβάλλον. Θα χαρούμε να σας “ξανά ακούσουμε”.

      20 Ιουνίου 2023 at 15:12

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *


SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

AND STAY INFORMED FOR NEWS & OFFERS